Klocka från FOSSIL – en traditionell present för en modern studentexamen

När någon tar studenten innebär det inte bara att han eller hon är fri från allt vad skolplikt heter, utan också ett tydligt steg ut i vuxenlivet. Detta fenomen, att gå ifrån att vara barn till att plötsligt få stå på egna ben, blir till en form av övergångsrit som symboliseras av allt ifrån mössorna och kläderna till sångerna och festligheterna kring studentexamen. För att betona denna viktiga milstolpe i den unga människans liv, har det blivit en tradition att alla nära och kära kommer med fina presenter.

nelly man klockaFör att verkligen trycka på det stora i att ha tagit sin studentexamen, och markera att en ny livsfas nu tar vid, är en present med symboliskt värde ingen dum idé. En klocka är ett solklart exempel på en sådan slags gåva – det är inte bara någon slit- och slängaccessoar, utan en praktisk trotjänare som kommer att hålla år ut och år in. Det är bara att jämföra med de andra tillfällen då det också är tradition att ge varandra klockor: när man som barn har lärt sig tyda klockan, och när man ska premieras efter ett antal år inom sin yrkeskarriär. Alla tre tillfällen är viktiga faser i livet, som kröns av symboliken i en egen klocka.

Denna analoga modell från FOSSIL håller måttet både vad gäller estetik och kvalitet. Klockan har tre mindre stoppur inuti, samt en vridbar ram runt själva urtavlan. Dess smäckra design passar både tjej och kille, inte minst med tanke på att lite grövre ”herrklockor” numera är högsta mode och ett självklart stilinslag på såväl herr- som damsidan. Kort sagt: en klockren present till studentexamen!

Pris: 1.549 kr

Butik: Nelly Man

Leave a Reply