Allmänbildande sällskapsspel – studentpresenten till den vetgirige

Efter ett drygt decennium av obligatoriska lektioner, seminarier och föreläsningar skulle man spontant kunna tro att all initial kunskapstörst borde ha stillats. Som tur är finns det dock många som trivs med att fortsätta att lära sig saker livet ut, vare sig de är fullständigt oviktiga eller nästintill livsnödvändiga. Vill du främja denna vetgiriga egenskap hos just ”din” student? Då är detta sällskapsspel den perfekta presenten för dig!

det borde man ju veta allmänbildande spelSpelet är uppbyggt av frågor vars svar anses vara ren allmänbildning, det vill säga saker man ”borde” veta. Därför får spelarna unikt nog inga poäng när de svarar rätt, utan bara minuspoäng de gånger svaret blir fel! Med andra ord kan du gärna bifoga ett kort med allmänbildande tips till din present, till exempel råd om att läsa tidningen, se på nyheterna, lösa korsord och så vidare. Budskapet kommer att gå fram, var så säker.

Ett spel som ”Det borde man ju veta!” är vidare en extra bra studentpresent eftersom det blir till något som den nyutexaminerade kan roa sig med i sällskap av sina vänner. På så vis kan han eller hon få allt lättare att hålla kontakten med sina gamla gymnasiekompisar – tipsa gärna om att bilda en egen spelcirkel eller liknande! Eftersom frågorna i spelet berör allmänbildning är det dessutom ett frågespel som håller år ut och år in, och inte riskerar att bli ståendes på någon dammig hylla.

Pris: 199 kr

Butik: CoolStuff.se

Leave a Reply