Sockervaddsmaskin – ren och skär nostalgi samt roligt på fester

sockervaddsmaskinI ungdomen spelar ofta fester, vänner och sköna häng en minst sagt central roll. Man samlas gärna ihop med sina bästa kompisar var och varannan kväll, för att umgås, dansa, lyssna på musik och äta gott i varandras sällskap. För att inte hamna i det gamla tradiga chips- och dippträsket kan det vara helt oslagbart att kunna bjuda på något utöver det vanliga, som till exempel sockervadd. Men hur ofta har man sett en fumlig student ställa sig i köket och på egen hand smälta socker, färga det och slutligen vira det runt runt i silkestunna trådar? Ganska sällan, blir troligtvis svaret.

Nu finns som tur är en smart och smidig lösning på dilemmat, i och med den lilla behändiga sockervaddsmaskinen från Waves. På bara en liten stund kan man lätt som en plätt fixa fram ett lass med hemgjort spunnet socker, i valfri färg och med valfri smak. I den lilla boken som följer med maskinen finns en rad recept och tips på olika varianter som kan lagas till; vad sägs till exempel om fluffigt sockervadd med polkagrissmak? Med hjälp av olika doser vanlig hushållsfärg kan man enkelt variera nyanserna, och på ett kick tillverka hemgjort godis i allt från ljust babyblått till giftigt skogsgrönt.

Till den student som både har en ”sweet tooth” och en någorlunda stor del av sitt barnasinne i behåll, blir en äkta sockervaddsmaskin den perfekta presenten. Den inspirerar garanterat till roliga 50-talsdoftande fester med kompisarna, där fluffigt spunnet socker och rosa karamellfärg sätter stilen! Varför inte komplettera presenten med en LP-skiva fylld av skön retromusik?

Pris: 248 kr

Butik: RoligaPrylar.se

Leave a Reply