Fin jordglob – present till studenten med reslust

jordglobNär du vill sätta ribban högt med din studentpresent, utan att för den sakens skull köpa något som inte känns personligt och omsorgsfullt utvalt, är en jordglob inget dumt val. Denna klassiska symbol för världen, resande och äventyr, men också hemkänsla och trygghet, är något som de allra flesta blir glada över, oavsett inredningsstil. Jordgloben både fyller en funktion och är vacker att titta på, samtidigt som den dessutom kan jobba dubbelt som belysning. Inte undra på att inredningstidningar och stilmagasin världen över fullkomligen har svämmat över av jordglober den senaste tiden.

Denna modell som går att klicka hem från Bokias webshop är 30 cm i diameter, och har svensk text på sina färggranna kartbilder. Foten består av mörkt vackert trä, och meridianen av mässing bildar en snygg kontrast till de övriga materialen. Till ett pris av 719 kr får du här en helt ny jordglob, medan liknande modeller på loppis kan gå för samma pris men till begagnat skick.

Något som är praktiskt med att ge bort en jordglob i studentpresent, är att den har goda chanser att passa såväl studenten med resplaner som studenten som ska stanna hemma i Sverige. Detta eftersom den med sin överskådliga världskarta fungerar inspirerande till planering av jorden runt-resor och liknande, men samtidigt duger gott att använda bara som snygg inredningsdetalj. Dess exklusiva och nästan ikoniska status ger dessutom en känsla av lyx och guldkant åt presentskörden.

Pris: 719 kr

Butik: Bokia.se

Leave a Reply